20 mrt 2015

There’s a fire starting in our heart!

Submitted by Lian

Iedereen beleeft de Goede Week op zijn of haar eigen manier. Voor leden van Jongerenkoor Remember heeft de Goede Week wel een speciale beleving: een gevoel van samen een (muzikaal) vuur aanwakkeren. Samen zingen en samen actief zijn geeft ons een gevoel van je kunnen warmen aan een vuurtje. Dit vuur start op Goede Vrijdag bij een speciaal moment van samenzijn en samen zingen. Op de zaterdag voor Pasen bereiden we ons voor op het paasvuur door samen met de Gendtse gemeenschap snoeihout te verzamelen. Maar ook door gezellig samen te zijn tot in de late uurtjes. Dit alles met als hoogtepunt het traditionele paasvuur in de polder in Gendt, waarbij we samen met de mensen ons kunnen warmen aan het vuur om zo Pasen te vieren en beleven.

Levert u ook een bijdrage om het paasgevoel aan te wakkeren?
Op paaszaterdag beginnen de voorbereidingen voor het paasvuur en kunnen mensen uit de wijde omgeving snoeihout komen brengen.
Heeft u ook uw tuin net voorjaarklaar gemaakt, dan kunt u uw snoeihout vanaf 6:30 uur ’s ochtends komen brengen, hoe meer hoe beter!
Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van het paasvuur is altijd welkom. Bij vragen over het paasvuur of het brengen van hout, kunt u contact opnemen met Lian Oppers, tel. nr. 06-30268781.
Eerste Paasdag vertrekken we om 20:00 uur met een lampionnenoptocht vanaf de kerk in Gendt onder de muzikale klanken van Schutterij St. Sebastianus naar het paasvuur.
We nodigen u en uw kinderen van harte uit om met een lampion mee te lopen of om u te komen warmen aan het paasvuur in de Gendtse polder.
We hopen u dit paasweekend te zien om zo Pasen op een speciale manier te ervaren!