Geschiedenis

Jongerenkoor Gendt is opgericht in de tijd van de beatmissen in 't jaar 1967. Inmiddels is er van die beatmissen niet zoveel meer overgebleven; we brengen nu vieringen passend bij deze tijd, waar we onze eigen inbreng in hebben.

In het jaar 2001 heeft het jongerenkoor een naamsverandering ondergaan. Sinds december 2001 hebben wij het woord "Remember" toegevoegd aan onze naam. Afgeleidt van het nummer Fame, dit nummer eindigt namelijk met REMEMBER! Hopelijk worden wij zo niet vergeten.

In het jaar 2007 hebben wij ons 40 jarig bestaan mogen vieren. We hebben het 40 jarig bestaan gevierd door deel te nemen aan de plaatselijke carnavalsoptocht, een fantastisch jubileumkamp te organiseren en een indrukwekkende jubileumviering ten gehore te brengen. Dit alles was zeer geslaagd. In 2012 hebben we ons 45 jarig bestaan gevierd met een mooie fietstocht langs alle kerken van de Levensbron, met als afsluiter een barbeque bij onze stamkerk in Gendt. Op naar nog 45 jaar!

Met het samengaan van de zeven parochies in één parochie De Levensbron, zijn we ons als Jongerenkoor Remember gaan oriënteren op de gehele parochie in plaats van alleen op Gendt. Vanaf 2015 verzorgen we alleen nog vieringen in Huissen-stad en Haalderen. De vijf andere kerken in de parochie zullen gaan sluiten. We zagen dit als een goede kans om ons breder te profileren en hoopten zo ook op nieuwe leden.

In 2017 vieren we ons 50 jarig jubileum. We zullen op zaterdag 1 juli een jubileumviering vieren in de H. Martinuskerk te Gendt. Aansluitend hopen we op een mooie reünie met oudleden.